Answer :

Here for heater we have, P = 2kW, t = 4h

So energy consumed by heater, E = P x t = 2x4 = 8kWh


Here for TV, we have, P = 200W = 0.2kW, time 10pm – 6pm = 4h


So energy consumed by TV, E = P x t = 0.2x4 = 0.8kWh


Here for TV, we have, P = 100W = 0.1kW, t = 4h, number of lamp(n) = 3


So energy consumed by three lamps, E = n x P x t = 3x0.1x4 = 1.2kWh


Total energy consumed by heater, TV and three lamps = 8+0.8+1.2 = 10kWh


Cost of 1kWh = Rs. 5.50


Cost of 10kWh = Rs. 5.50 x 10 = Rs. 55


Rate this question :

How useful is this solution?
We strive to provide quality solutions. Please rate us to serve you better.
Related Videos
Heating Effect of Electric CurrentHeating Effect of Electric CurrentHeating Effect of Electric Current40 mins
Resistors in ParallelResistors in ParallelResistors in Parallel39 mins
Ohm's LawOhm's LawOhm's Law43 mins
Resistors in SeriesResistors in SeriesResistors in Series42 mins
Try our Mini CourseMaster Important Topics in 7 DaysLearn from IITians, NITians, Doctors & Academic Experts
Dedicated counsellor for each student
24X7 Doubt Resolution
Daily Report Card
Detailed Performance Evaluation
caricature
view all courses
RELATED QUESTIONS :

Show how would yoScience - Board Papers