# There are 40 students in a class, out of them 15 are boys. The mean of marks obtained by boys is 33 and that for girls is 35. Find out the mean of all students in the class.

We know that

Sum of observations = Mean ×Total number of observations

Mean of marks obtained by 15 boys = 33

Total marks obtained by boys = 33×15=495

Number of girls = 40 - 15=25

And Mean of marks obtained by 25 girls = 35

Total marks obtained by girls = 35×25=8755

Total marks obtained by class = Total marks obtained by boys and girls = 495 + 875 =1370

Rate this question :

How useful is this solution?
We strive to provide quality solutions. Please rate us to serve you better.
Related Videos
Quiz | Median and Mode29 mins
Bonus Questions on Measures of Central Tendency43 mins
Quiz | Basics of Mean37 mins
NCERT | Imp Qs Discussion on Statistics43 mins
Try our Mini CourseMaster Important Topics in 7 DaysLearn from IITians, NITians, Doctors & Academic Experts
Dedicated counsellor for each student
24X7 Doubt Resolution
Daily Report Card
Detailed Performance Evaluation
view all courses