# If the sum to first n terms of an A.P. is , find its 25th term. Taking n = 1, we get  S1 = 4

a1 = 4

Taking n = 2, we get  S2 = 11

a2 = S2 – S1 = 11 – 4 = 7

Taking n = 3, we get  S3 = 21

a3 = S3 – S2 = 21 – 11 = 10

So, a = 4,

d = a2 – a1 = 7 – 4 = 3

Now, we have to find the 25th term

an = a + (n – 1)d

a25 = 4 + (25 – 1)3

a25 = 4 + 24 × 3

a25 = 4 + 72

a25 = 76

Hence, the 25th term is 76.

Rate this question :

How useful is this solution?
We strive to provide quality solutions. Please rate us to serve you better.
Related Videos  Champ Quiz | Arithmetic Progression34 mins  Champ Quiz | Arithmetic Progression30 mins  Lets Check Your Knowledge in A.P.49 mins  NCERT | Fundamental Theorem Of Arithmetic45 mins  Fundamental Theorem of Arithmetic- 143 mins  Arithmetic progression: Previous Year NTSE Questions34 mins  Quiz on Arithmetic Progression Quiz32 mins  Arithmetic Progression Tricks and QUIZ37 mins  Quiz | Group of Questions on General Term of an A.P49 mins  Get to Know About Geometric Progression41 mins
Try our Mini CourseMaster Important Topics in 7 DaysLearn from IITians, NITians, Doctors & Academic Experts
Dedicated counsellor for each student
24X7 Doubt Resolution
Daily Report Card
Detailed Performance Evaluation view all courses 