Q. 815.0( 1 Vote )

# Every floor of a 20 storey building is 5 meters high. If a lift moves 2 meters every second. How long will it take to move from the 3rd floor to 15th floor?

So distance of building from one to 15 is = 15 × 5 = 75m

Distance of building from one to two is = 5 × 2 = 10

speed of lift = 2m/sec

distance between 3rd floor to 15th floor = 75–10 = 65m

time = distance/ speed

time = 32.5 seconds it would take the lift 32.5 seconds to move from 3rd floor to 15th floor

Rate this question :

How useful is this solution?
We strive to provide quality solutions. Please rate us to serve you better.
Related Videos
Quiz | Comparing Quantities50 mins
Quiz | Comparing Quantities30 mins
Quiz | Calculating Compound Interest Really Compound?46 mins
Foundation | Direct & Inverse Proportions57 mins
Quiz | Percentage35 mins
One Step Ahead of Simple Interest44 mins
Make a Solid Grip on Ratios36 mins
Ratio and Percentage28 mins
Quiz | Simple & Compound Interest35 mins
Quiz | Comparing Quantities47 mins
Try our Mini CourseMaster Important Topics in 7 DaysLearn from IITians, NITians, Doctors & Academic Experts
Dedicated counsellor for each student
24X7 Doubt Resolution
Daily Report Card
Detailed Performance Evaluation
view all courses
RELATED QUESTIONS :

Express:

4 : 5 as a percentage;

RS Aggarwal - Mathematics