Answer :

Mean weight of 36 students = 41kg


Total weight of 36 students = 36×41 = 1476 kg


If one student leaves the class then mean decreases = 200gm = 0.2 kg


So new mean = 41 - 0.2 = 40.8kg


Total weight of 35 students = 40.8×35 = 1428 kg


Weight of the student = 1476 – 1428 = 48kg


Hence the weight of the student who left the class is 48 kg.


Rate this question :

How useful is this solution?
We strive to provide quality solutions. Please rate us to serve you better.
Related Videos
ModeModeMode44 mins
Frequency Distribution TableFrequency Distribution TableFrequency Distribution Table58 mins
GraphsGraphsGraphs42 mins
MedianMedianMedian58 mins
MeanMeanMean61 mins
Try our Mini CourseMaster Important Topics in 7 DaysLearn from IITians, NITians, Doctors & Academic Experts
Dedicated counsellor for each student
24X7 Doubt Resolution
Daily Report Card
Detailed Performance Evaluation
caricature
view all courses
RELATED QUESTIONS :

Find the missing RD Sharma - Mathematics

Find the median oRD Sharma - Mathematics